Om Karate

 Kontakt os: +45 5155 6809 , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Corona Update!

Kære alle

Her er lige én update fra bestyrelsen - omhandlende bl.a. graduering, generalforsamling og kontingent.

Vi håber snart at kunne komme i gang igen. Vi savner alle livet i klubben og kan næsten ikke vente med at se alle tilbage i gi og i dojoen igen.

Vi arbejder fortsat på at have afholdt både graduering og generalforsamling inden vi går på sommerferie. Alt selvfølgeligt afhængigt af hvornår Mette Frederiksen giver grønt lys for at vi må ses igen i klubsammenhæng.
I mellemtiden er vi jo gået online med undervisningen. Selv om den jo ikke kan stå alene, syns vi det er et godt alternativ både for moralen, hjemmetræningen og klub-ånden. For vi er her jo stadig, selv om vi ikke har vores daglige eller ugentlige gang i klubbens lokaler.

Vedr. gradueringstræning er vi selvfølgelig kommet noget bagud med pensum, så det bliver en udfordring at blive klar til graduering. Vi kommer til at stille ekstra-træninger til rådighed, så de der har mod på det, kan lave en slutspurt og nå det alligevel.
Vi håber at kunne afholde graduering i slutningen af juni, lige som generalforsamlingen også kommer til at ligge deromkring.

Vedr. kontingenterne så har der jo, - indtil for nyligt, ikke været noget træningstilbud i klubben.
Der er derfor planen foreløbig at reducere kontingentet i 2. halvår 2020 med kr. 150,- for de som er tilmeldt træning 1x ugentligt og kr. 200,- for de som er tilmeldt træning 2x ugentligt.

Slutteligt skal der opfordres til at holde fanen højt og huske sin træning. Vi har STADIG Struer Karate Klub når vi er på den anden side af dette corona-morads. Husk at få downloaded og klargjort appen ZOOM så vi kan træne sammen – hver for sig.

De bedste forårshilsner fra bestyrelsen

Der findes mange forskellige stilarter inden for Karate. Her i klubben trænes stilarten Shotokan. Der lægges stor vægt på teknisk træning, hvilket gør Shotokan Karate til en yderst effektiv form for selvforsvar.

Da Karate er for alle tages der under træningen udgangspunkt i den enkelte elev og på en sådan måde at alle får et stort udbytte af træningen.

Formålet med Karatetræning er at øge den enkelte elevs styrke, hurtig hed, udholdenhed og smidighed. Karate er både fysisk og psykisk træning, da der også bliver lagt vægt på det mentale aspekt, hvilket hjælper eleven til at reagerer hensigtmæssigt i pressede situationer.

 

Karatetræning kan inddeles i 3 grundelementer:

Kihon

Bacis teknikker

Bacisteknikkerne i parader, stød, slag og spark er både begyndelsen i Karate og det ultimative mål. Selvom det måske kun er et spørgsmål om få år for ....

Kata

Formøvelser

Træning af Kata er en meget vigtig del af Karate. Kata er en serie af teknikker, der udføres i en bestemt rækkrfølge.

Kumite

Kamp

Kumite betyder bogstavligt sparring/kamp, og er når to personer træner deres teknikker imod hinanden.

 

S5 Box