Nyheder

 Kontakt os: +45 5155 6809 , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Corona Update!

Kære alle

Her er lige én update fra bestyrelsen - omhandlende bl.a. graduering, generalforsamling og kontingent.

Vi håber snart at kunne komme i gang igen. Vi savner alle livet i klubben og kan næsten ikke vente med at se alle tilbage i gi og i dojoen igen.

Vi arbejder fortsat på at have afholdt både graduering og generalforsamling inden vi går på sommerferie. Alt selvfølgeligt afhængigt af hvornår Mette Frederiksen giver grønt lys for at vi må ses igen i klubsammenhæng.
I mellemtiden er vi jo gået online med undervisningen. Selv om den jo ikke kan stå alene, syns vi det er et godt alternativ både for moralen, hjemmetræningen og klub-ånden. For vi er her jo stadig, selv om vi ikke har vores daglige eller ugentlige gang i klubbens lokaler.

Vedr. gradueringstræning er vi selvfølgelig kommet noget bagud med pensum, så det bliver en udfordring at blive klar til graduering. Vi kommer til at stille ekstra-træninger til rådighed, så de der har mod på det, kan lave en slutspurt og nå det alligevel.
Vi håber at kunne afholde graduering i slutningen af juni, lige som generalforsamlingen også kommer til at ligge deromkring.

Vedr. kontingenterne så har der jo, - indtil for nyligt, ikke været noget træningstilbud i klubben.
Der er derfor planen foreløbig at reducere kontingentet i 2. halvår 2020 med kr. 150,- for de som er tilmeldt træning 1x ugentligt og kr. 200,- for de som er tilmeldt træning 2x ugentligt.

Slutteligt skal der opfordres til at holde fanen højt og huske sin træning. Vi har STADIG Struer Karate Klub når vi er på den anden side af dette corona-morads. Husk at få downloaded og klargjort appen ZOOM så vi kan træne sammen – hver for sig.

De bedste forårshilsner fra bestyrelsen

 yama12

 


Mandag d. 23. marts havde Struer Karateklub æren af have besøg af Sensei Takashi Yamaguchi, 7. dan JKS, instruktør i JKS Honbu Dojo Japan og flere gange verdensmester i både kata og kumite.

Den åbne invitation var sendt ud og der var flere jyske klubber repræsenteret denne råkolde marts-mandag.

Alle hold i Struer karateklub fra 10. kyu til dangrader havde fornøjelsen af sensei Yamaguchis mangeårige erfaring og den blev der delt velvilligt ud af.

Både børne- og voksenholdene var godt besøgte og der var nysgerrige ansigter på i og uden for dojoen.

Som tidligere var niveauet højt. Sensei Yamaguchi er teknisk og praktisk meget dygtig. Således blev der på voksenholdet undervist i bl.a. rotation, hastighed og kraft. Til formålet blev bl.a. Heian Shodan taget i brug for at demonstrere korrekte mellemstillinger (kamae) og dachi. Det lyder let men selv Heian shodan kan volde besvær.

Tai sabaki var også et af elementerne i den intensive og afvekslende undervisning der på godt dansk handlede om at få kroppen væk fra modstanderens angreb og kontra-støde eller sparke inden angrebet var færdigt.

Både ”attack-side” og forsvarer blev gjort bekendt med Senseis tanker omkring dachi, - specielt ”Expansion” og ”tension” - alt efter om man var angriber eller ej.

Selvfølgelig skulle det afprøves to-og-to og minsandten om ikke det virkede - eller næsten. Sensei Yamaguchi får det til at se legende let og smidigt ud og der ligger unægtelig mange timers træning bag den vævre, men kraftfulde stil. Ikke ret mange kan få det til at se så elegant ud som han kan.

Efter en god times træning med høj hastighed, sved på panden og 5 minutters vand-pause fortsatte brun- og sortbælterne endnu 30 min.(+) med kata.

Førstevalget (Kanku-sho??) blev erstattet af Jion aht. de mange brunbælter, men det er mit bedste bud at også de tilstedeværende dan-gruduerede gik derfra med noget de kunne bruge.

Sensei pointerede at Jion er ”basic”. Den indeholder de fleste elementer fra bl.a. Heian Shodan, -Nidan, - Sandan, - Yondan og Godan og er således basis-stillinger for både hænder og fødder. Fx. er første Uchi-uke og Gedan-barai ikke anderledes i udførelse og slutposition end normalt (fraset at man jo stå i Shomen og ikke Hamni!!).

Ej heller dachi er ændret. Alle fod/ben-stillinger er regelrette stillinger. Fx. er tælling 23 ->25 (med Teisho-uke) og tælling 43-> 45 (med Otoshi-uke) alle ”rigtige” Kiba dachi og ikke skæve mellemstilinger. Hele kataen blev gennemgået med præcision og kraft, - lige efter bogen. Ligeledes blev håndstillinger i udgangs- og slutpositionen samt rytmen i kataen gennemgået.

Under træningen deltog også vores egen Sensei Jan Spatzek, 7. dan JKS med oversættelse af forståelsen for Sensei Yamaguchis principper på et i øvrigt udmærket karate-engelske.

Muligheden for at være lidt (eller meget) mere eksplosiv på fødderne samt chancen for at lave Jion lidt (eller meget) bedre næste gang er bestemt til stede efter Senseis undervisning.

Sensei Yamaguchi er en dygtig og meget fin inspirations-kilde til karate-kaer verden over. Hans undervisning på en seriøs og dog humoristisk facon sikrer at alle går fra træning med ny viden.

Oss Carsten, 1. kyu, Struer Karateklub JKS

S5 Box