Asai Cup 2023 - Det officielle danske mesterskab i JKS Danmark

De fire kæmpere fra Struer kom glade hjem fra Asai Cup 2023

Med i sportstaskerne havde de tilsammen 11 medaljer (4 af guld, 4 af sølv og 3 af bronze) samt 2 diplomer for førstepladser i kategorier vundet uden kamp pga. for få opstillede deltagere.

I ugerne forud for stævnet er der blevet trænet en del mere end sædvanligt i dojoen i Struer, og deltagerne har modtaget særdeles værdifuld sparring fra klubbens meget kompetente og erfarne instruktører. Alle var således velforberedte og kampklar, da de fredag eftermiddag kørte mod Fredensborg i Nordsjælland, hvor stævnet skulle afholdes. Der var arrangeret fællestransport og overnatning i nærheden af stævnehallen, så alle der var med fra Struer kunne hygge sig sammen og få en god nats søvn forud for stævnet.

Lørdag morgen stod vi klar i hallen kl. 9.00, hvor der var møde for dommere og coaches. En time senere bukkede vi ind, og så var stævnet i gang. Det blev en energifyldt dag med masser af kampgejst, fokus og koncentration, lidt anspændthed samt små og store personlige succeser, men frem for alt var det bare super fedt at være afsted sammen med træningskammeraterne fra klubben. Der er et godt sammenhold i Struer Karate Klub, og vi hjalp hinanden, så alle kom godt gennem dagen, selvom der selvfølgelig også var kampe, der ikke gik helt som planlagt og håbet. Alle deltagere tog hjem med ny værdifuld kamp- og stævneerfaring, som helt klart kan bruges i den personlige træning i den kommende tid

Vi vandt medaljer i alle de kategorier, vi stillede op i, og deltagerne kan være både tilfredse med og stolte af deres præstationer. Stort tillykke til alle.

(læs under billedet de fire kæmperes oplevelse)

 asaicup2023 1

Frigg, 2. dan (nr. 2 fra højre): ”Dette var min anden gang til Asai Cup, og jeg var netop rykket en alderskategori op, 16-18 årige. Første gang jeg var afsted til Asai Cup var det dog en rigtig god og lærerig oplevelse. Derfor glædede jeg mig meget til at komme afsted endnu engang. Selvom vi ikke var mange fra klubben afsted, var vi rigtig gode til at støtte op om hinanden, hvilket blot gjorde oplevelsen bedre. Når jeg er til stævne er der naturligvis noget på spil og jeg er derfor spændt. Det gik rigtig godt for alle fra klubben i de forskellige kategorier og jeg vendte hjem med 1 guld og 3 sølvmedaljer om halsen. Dette var til stor underholdning på børneholdet, da de i mandags fik lov at se og røre medaljerne. Der var heldigvis en del af børnene, som ville med til Asai Cup næste år i håbet om selv at vende hjem med medaljer. Der var en del børn med fra de andre JKS-klubber, og Struer Karate Klub var klart den mindst repræsenterede klub, men vi vendte dog hjem med 11 medaljer. På samme måde som inden en graduering er der nervøsitet i kroppen, men derfor er det så meget federe at stille sig ud på tatamien og give den alt, hvad jeg har. Stævner er en god måde at blive udfordret både på sin egen teknik og nervøsitet, især når der er sådan en god opbakning fra klubben.”

Kenni, 1. dan (nr. 1 fra højre): ”Lige hjemvendt fra rejse, uden tid til træning og lidt småforkølet var mine forhåbninger til det forestående stævne ikke store. Da jeg ser line-up havde jeg mest af alt lyst til at melde fra. Det var nogle hårde modstandere, som jeg fra start ikke følte jeg havde en chance imod. Opbakningen i klubben var stor, og de andre var klar med støtte. Turen derover var lang, men da først vi var ankommet, kunne vi alle mærke stemningen. Vi var klar til at give den maks gas. Da stævnet først var i gang skulle vi lige over de første nerver, men så tog rutinen til, og vi fik en masse medaljer med. Selv kæmpede jeg kumite 19-44 år og fik bronze samt et par på hovedet eller to. Stolt og øm var turen hjem knap så lang.”

Catharina, 1. kyu (nr. 1 fra venstre): ”Jeg er faktisk ikke så glad for stævner, fordi der her skal præstere foran et publikum. Når jeg alligevel stiller op, er det for at flytte mine personlige grænser for hvad jeg kan og ikke kan, samt for at få mulighed for at afprøve mit niveau ved at kæmpe mod nogen som jeg ikke træner med normalt. Vi er gode til at støtte hinanden, og når vi er sammen om det, er det lettere for mig at finde mod til at gøre det. Ikke alt gik som jeg havde håbet, men jeg er rigtig glad for mine kumite-kampe, hvor jeg følte, jeg kunne præstere det jeg gerne ville. Jeg vandt tre medaljer – guld og sølv i Kumite samt bronze i Kata. Derudover var vi fælles om en sølvmedalje i Team-Kata. Det var sjovt at afprøve, hvad karate også kan, når fokus flyttes fra den individuelle præstation og rettes mod holdets samlede indsats. Jeg lærte rigtig meget – både af det der gik som planlagt, og af det der ikke gjorde. Jeg er helt sikkert glad for, at jeg valgte at stille op.”

Jørgen, 4. dan (nr. 2 fra venstre): ”Selvom jeg har trænet karate i mange år, er det 30 år siden, jeg sidst har været til stævne, så jeg var noget spændt på, hvordan det ville gå for mig. Der er jo altid nerver på, men det lykkedes at holde dem konstruktive, så jeg kunne have et godt overblik på gulvet. Og resultatet var jo helt overvældende: Guld, både i Kata og Kumite i min alder/grad-kategori. Det var en stor oplevelse! På gulvet er man alene (bortset fra i Hold-Kata), men til stævnet er vi sammen, alle os fra Struer Karate Klub. Og det var herligt. Vi hyggede os aftenen før, og vi støttede hinanden til stævnet, så man ikke var alene med sin spændthed. Der var nogen at være begejstret sammen med, når noget gik godt, og nogen til at give modet tilbage, når noget gik mindre godt. Jeg håber, endnu flere har lyst til at være med næste gang. Og så må vi konstatere, at vi får god træning i vores klub. Selv om vi var oppe imod modstandere fra andre meget stærke klubber, placerede vi os usædvanlig flot, med 11 medaljer til 4 deltagere. Vi er en lille klub i det vestjyske, men vi har intet at skamme os over, når det kommer til resultaterne. Tak til vores fremragende instruktører for det.

 

Struer Karate Tiger's

Sted & Tider

Adresse:  Fabriksvej 30
                   7600 Struer

Telefon:  +45 7194 9444

Email:      info@struerkarate.dk

Intro JKS Karate